Bérczesi Róbert dalszövegkönyve

A Hiperkarma neve talán sokaknak cseng ismerősen. De bizonyára már jóval kevesebben tudják, hogyan jutott el alapítója, Bérczesi Róbert az ismertségig, miután az egykori gimnazista zenekarával, a BlaBla együttessel egy országos zenei tehetségkutató fődíjának nyerteseként megjelentetett egy viszonylag sikertelen albumot.

Bérczesi Róbert jr. 1976. szeptember 12-én született Gyulán, azonban a gyermekéveit már kicsit távolabb, Komlón töltötte. Ekkor, komlói gyermekévei alatt, 14 évesen döntötte el, hogy dalszerző lesz. Ezután 1996. szeptember 2-án Budapestre költözött, hogy elinduljon választott hivatása útján, ám gimnazista zenekarával, a BlaBlával megjelentetett albuma nem hozta el a várt sikert. Ezért úgy döntött, hogy új vizekre evez, és 2000-ben egymagában megalapította a Hiperkarmát, amely aztán első, cím nélküli bemutatkozó lemezének dalaival meghozta számára az áttörést.

Bérczes Robi dalszövegkönyve Ayhan Gökhan szerkesztésében, 2021-ben jelent meg, a könyvben Müller Péter Sziámi méltatja a dalszerző érdemeit.