Étrendkiegészítők alvászavar esetén

Az alvás az egyik legfontosabb „tevékenység”, amivel megőrizhetjük egészségünket. A nyugodt, pihentető alvás ugyanis jótékony hatással van csaknem minden szervi funkciónkra, a közérzetünkre, hangulatunkra és ennek sajnos az ellenkezője is igaz. Vagyis aki rosszul alszik, előbb-utóbb nem csak rosszkedvű, türelmetlen, ingerlékeny lesz, hanem súlyosabb egészségügyi problémákkal is szembe fog nézni.

Az alvászavar kezelése összetett feladat, hiszen a háttérben lelki okok és akár fizikai elváltozások is állhatnak. Mindenképpen fontos a részletes kivizsgálás, hogy kiszűrjük a lehetséges szervi elváltozásokat, betegségre utaló jeleket. Ugyanis ha ezeket sikerült kizárni, akkor szóba kerülhetnek olyan egyszerűbb kezelési módok, mint például valamilyen étrendkiegészítő alkalmazása, vagy meditáció, relaxáció, amellyel segíthetjük a nyugodt alvást.

Érdemes arra is figyelni, hogy teljesen sötétben aludjunk. A lámpafény ugyanis megzavarja az alvást, így még akkor sem tudjuk magunkat rendesen kipihenni, ha egyébként önmagában az alvásidőnk megfelelőnek tekinthető.