Ezekre a dolgokra vigyázz a motivációs levélben!

A motivációs levél az álláspályázatunk fontos része, amely lehetőséget ad arra, hogy bemutassuk magunkat és kifejtsük, miért vagyunk a legjobb választás az adott pozícióra. Fontos azonban, hogy ne csak arra figyeljünk, mit tartalmazzon a motivációs levél, hanem arra is, mit ne tartalmazzon

Kerüljük a negatív hangvételt a motivációs levélben. Ne panaszkodjunk a korábbi munkahelyünkről vagy az előző munkáltatónkról. Inkább összpontosítsunk a pozitív tapasztalatokra és az elért eredményekre. Ne használjunk sablonos kifejezéseket a motivációs levélben. Próbáljunk egyedi és konkrét példákkal alátámasztani állításainkat.

A motivációs levél nem helye annak, hogy részletesen elmeséljük életünk történetét vagy az összes korábbi munkahelyünkön végzett feladatot. Az időkorlát miatt érdemes csak a legfontosabb tapasztalatokra és eredményekre összpontosítani. Fontos, hogy magabiztosan írjuk meg,de kerüljük a túlzott önbizalommal való megfogalmazásokat. Legyünk reálisak és hitelesek az állításainkban. Ne kritizáljuk a céget vagy az álláshirdetést. Ezzel csak negatív benyomást kelthetünk, és azt sugallhatjuk, hogy nem vagyunk ténylegesen érdeklődők a pozíció iránt.