Színesítsd ifjúsági irodalommal gyermeked életét

Abban, hogy egy gyerek mit olvas, vagy, hogy egyáltalán olvas-e, nagyban befolyásolja a környezete. Ha a babáknak már egészen kicsi kortól adunk könyveket a kezükbe, nagyobb eséllyel forgatnak köteteket a későbbiekben is. Sokat számít az is, hogy a szülők olvasnak-e rendszeresen, illetve az óvodai vagy iskolai környezetben mit lát.

Sajnos sok szülő gondolja úgy, hogy a tv vagy telefon előtt töltött idővel nem árt a gyerekének. Ilyenkor azonban az információkat és képeket készen kapja a fiatal agy, amit nagy mennyiségben feldolgozni is nehezére esik, emellett nem fejlődnek eléggé a koncentrációs, memória és szövegértelmezési készségek sem.

Az olvasás hiányára legtöbbet emlegetett kifogás, hogy a gyerekeket nem köti le semmi. Ez főleg a kiskamasz kortól jellemző. Holott a gyerekkönyvek választéka hatalmasabb, mint valaha. Megéri időt szentelni a kutatásra. Kis keresgéléssel minden szülő vagy csemete megtalálhatja a legérdekesebb köteteket a korosztályban kifejezetten számukra íródott ifjúsági könyvek között.