9 dolog, amit feltétlenül érdemes tudni a Microsoft CSP programról

Néhány pontban összefoglalva, ezt kell tudni a Microsoft CSP programról.

A CSP nem egy licencelési program, hanem azért jött létre, hogy nyilvános felhő-előfizetést biztosítson a Microsoft online szolgáltatásai – többek közt az Office 365 – részére. Fontos, hogy a CSP-re való áttérés teljesen zökkenőmentes, mert minden infrastruktúra- és ügyféladat a Microsoft adatközpontjában marad.

További fontos tudnivaló, hogy a CSP kizárólag felhős szolgáltatásként működik. A már telepített szoftverek egy egyszerű folyamattal “CSP-síthetők”, melyben a Kvazar.cloud szakértő kollégái segítenek. Ha egy vállalkozás CSP szolgáltatásközvetítő viszonteladó partner szeretne lenni, akkor közvetlenül a Microsofttal szerződik. A felhős szolgáltatások indítását egy indirekt szolgáltatásközvetítő disztribútor (CSP Indirect Provider) partnernél – például a Kvazar.cloud-nál kell kezdeményezni. A Microsoftnál marad a felhős szoftveres megoldás szellemi tulajdona és a Microsoft határozza meg a felhasználási feltételeket is. 

A CSP partnerprogram lényeges eleme, hogy az indirekt szolgáltatásközvetítő disztribútor partner nyújtja a teljes támogatást, és a szolgáltatásközvetítő viszonteladónak nem kell a Microsofthoz fordulnia az esetleges problémáiddal, mert mindenben a CSP partner fog segíteni.