A Városfejlesztés Zrt. szakmai szerepe az integrált településfejlesztési stratégiák hazai bevezetésében

A települési önkormányzatok számára nagy kihívást jelent, hogy olyan több évre szóló, jól átgondolt és megalapozott fejlesztési stratégiát készítsenek elő, amelyek megfelelő módon szolgálják a települések gazdasági és társadalmi érdekeit, mindezek mellett pedig megfelelnek a manapság nagyon fontos fenntarthatósági kritériumoknak is.

A minden szempontot figyelembe vevő komplex terv az integrált településfejlesztési stratégia (its). Ezeknek a fejlesztési stratégiáknak a kidolgozása során olyan szempontokat kell figyelembe venni, amelyekkel biztosítható a hosszú távú fenntartható fejlődés. A Városfejlesztés Zrt. ezen a területen tud magas szintű szakmai segítséget nyújtani. A Városfejlesztés segítségével olyan komplex fejlesztési terveket tudnak kidolgozni az önkormányzatok, amelyekkel akár pályázati forrásokat is meg tudnak szerezni. 

A Városfejlesztés Zrt. szakmai szempontból meghatározó szerepet töltött be az integrált településfejlesztési stratégiák, korábbi néven integrált városfejlesztési stratégiák hazai bevezetésében.