Izgalmas kötetek fiataloknak

Ha tiniknek, vagy esetleg még fiatalabbaknak keresünk könyvet, akkor érdemes olyan kötetet választani, amely cselekménye izgalmas, és amellyel könnyen tudnak azonosulni, ráadásul észrevétlenül tanulhatnak, megszerezhetnek új tudást.

Az Idődetektívek sorozat részei könnyen lebilincselhetik a fiatal olvasókat. Négy barát, és egy közös titok: a cserfes Kim, az okos Julian, a sportos Leon és a rejtélyes egyiptomi macska, Kija. Az ő birtokukban van a Szent Bertalan bencés kolostor régi könyvtárának kulcsa. A könyvtár titokzatos termet rejt, a Tempuszt, a félelmetes idő-teret, ahonnan bárki a múltba utazhat. Ha a jó barátok érdeklődni kezdenek egy izgalmas történelmi kor iránt, vagy egy titokzatos bűnügyi történet sejlik fel a múltból, a Tempusz segítségével odautaznak… Így is lehet történelmet tanítani, sőt!

Fabian Lenk sorozata egyszerre izgalmas krimi és kalandos utazás a múltba, a hiteles történelmi háttérnek köszönhetően ugyanakkor gazdag ismereteket is kínál az olvasóknak. A kötetek külön szószedetet tartalmaznak az adott korszak jellemző kifejezéseivel, valamint függeléket a történelmi tényekkel. 9 éves kortól ajánljuk.