Ezért rendkívül fontosak a fenntartható városok

Ma már szinte nem telik el úgy nap, hogy ne érkezzenek aggasztó hírek a klímaváltozás hatásairól. Egyre több ember már a saját bőrén érzi az éghajlatváltozást, és egyre több szakember figyelmeztet arra, hogy ha késlekedünk a megoldással, annak hosszú távon drasztikus következményei lehetnek.

Ha felidézzük, hogy a klímaváltozásért jelentős mértékben a városok tehetők felelőssé, akkor kézenfekvőnek tűnik feltenni a kérdést, hogy mit tehetünk azért, hogy városaink fenntarthatóbb módon működjenek. Hogyan csökkenthetők a városok által okozott környezeti ártalmak? Erre a kérdésre keresik a választ a Városfejlesztés Zrt. szakemberei is. Kidolgozásra került a fenntartható városfejlesztési stratégia, amely megoldást kínálhat a jelen problémáira. A fenntartható városok kérdése nem csak környezeti, hanem társadalmi kérdés is, hiszen az emberek fele ma már városokban él, és ez az arány várhatóan csak tovább növekszik majd a következő évtizedekben.

Ezért nagyon fontos, hogy a fenntarthatóság kérdése – mint az élet egyre több területén – megjelenjen a városfejlesztés területén is.