Ezzel a technológiával rukkoltak elő a japánok a környezetvédelem érdekében

Már megszokhattuk, hogy a japánokra mindig számíthatunk, ha a világnak technológiai innovációra vagy egy korszakalkotó fejlesztésre van szüksége. A környezetvédelem pedig épp egy olyan terület, ahol szó szerint életbevágóan szükségünk van a fejlesztésekre, hiszen a klímaváltozás hatásai szinte mindenki számára érezhetőek.

A japánok technológiai fejlettségét látva pedig nem is csoda, hogy az újfajta megújuló energia Japánból érkezik. A technológia segítségével a tengeri áramlatok energiáját használva állítanak elő elektromos energiát. Nagy előnye, hogy a nap- és szélenergiával szemben a tengeri áramlatok nem szünetelnek, így folyamatos energiát biztosítanak, ami így jobban összeilleszthető a tényleges fogyasztási szükségletekkel. Hátránya viszont, hogy az árapály és tengeri áramlatok hatalmas energiájának kiaknázása egyáltalán nem könnyű feladat, és a többi megújuló energiához képest gyakrabban fullad kudarcba.

De a fejlesztők leleményességében bízva remélhetjük, hogy sikerrel járnak, és tovább folytatódik a zöld energia térnyerése Földünkön.