Fókuszban a kiválasztás

A kiélesedett munkaerőpiaci helyzetben a nagycégek számára okoz elsősorban kihívást, hogy megtalálják a kellő számú, megfelelően képzett és a szükséges képességekkel megáldott új munkatársakat. Azért, hogy a lehető legvonzóbb képet mutathassák a toborzás során, a HR osztályok számára kiemelkedően fontos lett a munkaerő kiválasztás folyamatának profibbá tétele a munkavállaló szemszögéből.

Felismerték ugyanis, hogy nagyban megnöveli a munkahely vonzóságát, ha a jelentkezők kiszámítható folyamaton mennek át, időben aktuális infókat kapnak és rövid távú folyamat során válik el, hogy felvételt nyernek-e vagy sem. A cég pedig nem akar lemaradni egy esetlegesen ígéretes munkatársról, csak azért mert nem tudja rövid idő alatt végigfuttatni a jelentkezés és kiválasztás folyamatát házon belül.

A jelentkezési és kiválasztási folyamatot ezért minél egyszerűbbé és átláthatóbbá teszik, kihasználva az online technológiák adta lehetőségeket. Így időt spórolhatnak mind a jelentkezőknek, mind a kiválasztásban résztvevőknek. A lehető legjobban automatizálni is igyekeznek a folyamatot, hogy elkerüljük a többszörös információ igénylését.