Könyvek gyerekeknek és kamaszoknak

Sokszor azt szokták ajánlani, hogy a gyerekeknek már azelőtt meséljünk, mielőtt megszületnének. Ezt főként érdemes folytatni, miután megszületnek. Hiszen ez egy remek közös program, rengeteg dolgot tanulhatnak közben, már egészen pici koruktól kezdve fejlődhet a és bővülhet a szókincsük.

Ennek segítségével már egészen kicsi korukban megszerettethetjük velük az olvasást, így valószínűleg nagyobb korukban szívesebben fognak könyvek után nyúlni, mint a monitort vagy képernyőt bámulni. A Ravensburger gyerekkönyvek között rengeteg olyan kötetet találhatunk, amelyekből tanulhatnak a gyerekek, de olyanokat is, amelyek szórakoztatóak. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg olyan van, ami nagyon korban is jó lehet nekik, ifjúsági könyvek, amik segíthetnek átvészelni a napokat a kiskamaszoknak, amelyekből válaszokat kaphatnak a kérdéseikre.

Kisebb korban ajánlott velük közösen olvasni ezeket, hiszen így mindent elmagyarázhatunk nekik, amit nem értenek, sok beszélgetés indulhat ezen könyvek segítségével.