Argentínában igazán különleges dinoszauruszfajt fedeztek fel

Ha valaki azt mondja, hogy kar nélküli dinoszauruszra bukkantak, akkor joggal gondolhatjuk, hogy nyilván egy szárnyas példányról van szó. Azonban ez jelen esetben nem igaz!Az újonnan felfedezett faj a húsevő abeliszauridák (Ábel gyíkjai) nevű családba tartozott.

Az abeliszauridák a mai Afrika, Dél-Amerika és India területén vadásztak. A nagyjából 70 millió éve élt Guemesia ochoai a család őse lehetett. Az abeliszauruszok sok fajának még a híres tirannoszaurusz rexnél is rövidebb, valójában használhatatlan mellső végtagjai voltak, így arra kényszerültek, hogy erős fejükkel és állkapcsukkal ragadják meg a zsákmányt. A dinoszauruszok azok a lények, amelyekre valamiért kicsik és nagyok egyaránt kíváncsiak, így mindig minden felfedezést, kutatást, új leletet nagy érdeklődés és lelkesedés szokott övezni.

Ezeknek a húsevőknek a fosszíliái Afrika, Dél-Amerika, India és Európa egyes helyein találhatók sziklákba kövülve a késő kréta időszakából, mielőtt 66 millió évvel ezelőtt a dinoszauruszok eltűntek volna a Földről.