Milyen gyógynövényekkel serkenthető az anyatej termelődése?

A legtöbb kismama határozott véleménnyel áll az újszülöttje szoptatásához. Az anyatejes táplálás fontossága ma már szerencsére számos figyelemfelhívó kampány és ismeretterjesztő kiadvány révén mindenkihez eljutott. Az egészséges, fejlett immunrendszer kialakulásához az anyatej minimum 6 hónapig nélkülözhetetlen a babák számára. Persze egy dolog elhatározni valamit és más kivitelezni. Mit tehet egy édesanya, ha nincs elegendő teje?

Paradox módon elsődleges a nyugalom. Idegeskedés esetén még annyi tej sem fog termelődni, mint egyébként. Ezután kulcsfontosságú a megfelelő szoptatós étrend kialakítása. A gyógynövények itt is segíthetnek. Számos teakeverék kapható, mely az édeskömény tea tejszaporító hatásán alapul. Ezek az általában ánizs, édeskömény és citromfű tartalmú teák egyaránt nyugtatnak és élettani alapokon nyugvó hatásmechanizmusuk révén tejserkentő tulajdonsággal bírnak.

Az édeskömény étvágyjavító, emésztést serkentő, szélhajtó hatású, az anyatej által a baba bélműködését is támogatja. Így többszörös előnnyel jár a fogyasztása.