Mire használhatók a PractiWork eredményprofilok?

A munkaerőhiány és a gyakori fluktuáció miatt egyre több vállalat számára jelent kihívást a hatékony toborzás és kiválasztás. Mivel a toborzás sok időt és pénz ráfordítást igényel, ezért fontos, hogy minél jobban előre tudjuk jelezni, hogy milyen jelölt válik majd be az adott munkakörben. A PractiWork eredményprofilok segítenek a megfelelő jelölt kiválasztásában.

Ehhez először is fel kell mérni, hogy a kompetenciák milyen szintjére van szükség adott pozícióban ahhoz, hogy valaki hosszú távon is jól teljesítsen. A tapasztalatok alapján és az elvárásoknak megfelelően meghatározhatjuk azokat a referenciaértékeket, amelyek ismeretében következtethetünk a hosszú távú beválásra.

A kiválasztási folyamatban lévő jelöltek kompetenciáihoz a meglévő munkavállalók adhatnak viszonyítási pontot. Első körben érdemes mintegy 20-100 fős alkalmazotti csoporton elvégezni a komplex kompetenciamérést, mert az így kapott követelményprofilok segítségével biztosabb kiválasztási döntéseket érhetünk el.  A vizsgált értékekre megkapott eredményeket egy összefoglaló dokumentum tartalmazza.