Mit kell tudnia egy biztonságos és korszerű garázskapuknak?

Ma már általánosnak mondható, hogy egy családban minimum egy, de inkább több autót tartanak fenn. Ez sokszor azért szükséges, mert a családtagok különböző időbeosztásban élnek és eltérő irányokba utaznak nap mint nap. Ennek megfelelően a legtöbb új építésű házhoz tartozik garázs is. Amikor a tervezgetés során nyílászárókról esik szó, mindenkinek evidens, hogy az ajtók és ablakok tartoznak ide. Holott igencsak fontosak a bejárást biztosító kapuk, garázskapuk is.

Egy jó garázskapu költséges befektetés, így a kiválasztásánál célszerű minden szempontot figyelembe véve dönteni. A régebbi típusú billenőkapuk helyett ma már legtöbben a szekcionált kapukat választják. Ezek dupla garázsoknál, extra hosszú nyílására is szerelhetők. Motoros működtetésük kényelmes, halk és gyors. A nagy felület végett fontos, hogy megfeleljen az épület hőszigetelési elvárásainak.

A balesetek megelőzésére az európai szabványok biztonsági védelmet írnak elő rugótörés esetén. Kisgyermekek és háziállatok mellett pedig hasznos az ujjbecsípődés elleni védelem.