Olaszországról szenvedéllyel

Új kultúrákat, szokásokat és embereket megismerni mindenki szeret. Bárkányi Noémi életében úgy alakult, hogy az olasz nyelv tanulása során érzett szimpátia egy idő után mérhetetlen szenvedéllyé alakult át. Vonzotta és érdekelte minden, ami Olaszországgal kapcsolatos.

Jövőre lesz 10 éve, hogy elindította saját honlapját, mely a mediterrán ország különleges látnivalóival, nyelvével, gasztronómiájával és kultúrájával foglalkozik izgalmas blog bejegyzésekben. A weboldal havonta több ezer olvasóval büszkélkedhet. A csodás fotókkal kiegészített közvetlen és informatív stílusú cikkei minden olasz rajongó kedvence.

Az eddig megismert és átélt tapasztalatai alapján mostanra elérkezettnek látta az időt első könyve megírásához. A Scolar Kiadónál 2022-ben megjelent Ciao, Itália! című vaskos kötete könnyed és szórakoztató módon mutat be 50 ritkán hallott történetet Olaszországról. Középkori lovasversenyek, gondolás utazás Velencében, világhírű versenyautók, történelmi pletykák és meglepő valós történetek invitálnak mindenkit egy izgalmas utazásra.