A lelki segítség sokszor karnyújtásnyira van

Mindenki életében történhetnek olyan dolgok, amit nehezen, vagy egyáltalán nem tud feldolgozni. Először érdemes a közeli családtagok vagy barátok segítségét kérni, akik külső szemlélőként sok hasznos észrevétellel segíthetik az átbillenést. Ám sokan sajnos kizárólag egyedül akarnak megbirkózni mindennel és szégyenként élik meg, ha támogatásra lenne szükségük. Éppen ezért, ha már a szűkebb környezetnek is feltűnik, hogy valami komolyabb gond van, muszáj szakemberhez fordulni.

Természetes, ha úgy gondoljuk, nehéz megnyílni egy idegen személynek. Érdemes azonban belegondolni, hogy egy szakértő pszichológus, aki az emberek jóllétéért dolgozik nap, mint nap hivatásként tekint a foglalkozására. Ahány páciens, annyi történet és megoldandó feladat. Illetve a kötelező titoktartásnak köszönhetően, ami a négyszemközti beszélgetéseken elhangzik, ott is marad.

Bajnai Nóra, 2. kerületi pszichológus, coach és szakpszichológus elkötelezett szakember, akihez bizalommal fordulhatnak a fővárosi gyermekek és felnőttek egyaránt.