Mit tehetünk szívünk és keringési rendszerünk egészségéért?

A szív- és érrendszeri megbetegedések ma már népbetegségnek számítanak nem csak Magyarországon, hanem szerte a világon. A szomorú tény hátterében sokféle ok állhat. A stressz, a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás bizonyára a vezető okok között szerepel, de genetikai, életmódbeli tényezők is előidézhetik.

A kiváltó okok tehát sokrétűek lehetnek, de vajon mit tehetünk, hogy megelőzzük? Sportoljunk rendszeresen, fogyasszunk sok zöldséget, amennyire lehet, kerüljük el a stresszt, és tanácsos akár vitaminokat, táplálékkiegészítőket is fogyasztani. A szívbetegség többféle formája ismert: vannak életveszélyesen súlyosak, és vannak enyhébb tüneteket produkáló formái.

A CBD egy hasznos kiegészítő lehet a szívbetegségek gyakori tüneteinek enyhítésében, és bizonyos esetekben akár mérsékelheti is a betegséget előidéző okokat. Megfigyelések alapján különösen jótékony hatású lehet a szorongással és gyulladással összefüggésben levő szívritmuszavarban, valamint az érelmeszesedésben szenvedők esetében.