Milyen területen tapasztalható a leginkább munkaerőhiány ma Magyarországon?

A hazai cégek körében szinte már általános tapasztalat a munkaerőhiány, amely minden szektort érint, beleértve a fizikai és szellemi munkavállalókat foglalkoztató vállalkozásokat is. Habár a probléma szinte már minden ágazatban jelentkezik, azért vannak szektorok, ahol kiemelten nagy probléma, hogy nem találni elegendő számú szakembert. 

Ilyen például az informatikai szektor, amely egyike a leginkább munkaerőhiányos gazdasági ágazatnak. Ennek a problémának a kezelését célozzák a Learning Innovation által kínált IT képzések is. A cég a felnőttképzés egyik meghatározó piaci szereplője, így magas minőségű és jól szervezett képzéseket kínál IT területen is. A képzés során megszerzett tudás pedig azonnal használható, ugyanis olyan releváns tudás anyagot adnak át, amelyre egy IT-s munkatársat kereső cégnek szüksége van. 

Habár számos cég kínál informatikai, programozói képzéseket, a folyamatosan bővülő kereslet miatt ennek ellenére is számíthatunk arra, hogy hiány lesz IT-s szakemberekből, így hosszabb távon is jól fizető állást szerezhetünk a képzésekkel.