Tényleg szükség van okosórára sportoláshoz?

Emlékszik még valaki azokra az időkre, amikor azért vettünk okosórákat, mert mérni tudták a pulzust, számolták a kilométerek, sőt, esetleg még az elégetett kalóriák számát is megmutatták?

Manapság ezen már bőven túlmutatnak azok az órák, amiket akkor használunk, amikor sportolunk. Nem túlzás azt állítani, hogy amíg a mobiltelefonok forradalmasították a kommunikációt, a viselhető okoseszközök a sportolók életébe hoztak jelentős változást. A mobilra letölthető applikációkon túlmenően az okosórák nemcsak jól mutató kiegészítők, hanem fontos és hasznos kellékei lettek az aktív életmódot folytatók mindennapjainak.

Rengeteg olyan dolgot tudnak, ami régen talán nem tűnt annyira lényegesnek, viszont így, hogy folyamatosan fejlődik a technológia, már-már nélkülözhetetlennek érezzük. Fontos, hogy az óra elkülönítse az aktív és a passzív kalóriaégetést: az előbbi a sportolásra vonatkozik, utóbbi a könnyedebb mozgással (például egyszerű sétálással) elégetett kalóriát méri. Úgy tűnik, hogy az okosóra sportoláshoz napjainkban már tényleg elengedhetetlen.