Természetes segítség felfázásra

Főleg tavasszal gyakori a felfázás a nők körében, ami kellemetlen tünetekkel, diszkomfort érzéssel jár együtt. Fontos, hogy még időben kezeljük, mert súlyosabb esetben akár vesemedence gyulladás is kialakulhat szövődményként.

Jó ha tudjuk, hogy a felfázásra is léteznek természetes gyógymódok. Például a cickafark tea felfázásra hatékony gyógyír, de akár gyógynövényes ülőfürdőt is készíthetünk a cickafarkból, ha enyhébbek a tünetek. Ha pedig már súlyosabb tünetek is jelentkeznek, akkor pedig kakukkfűből készítsünk ülőfürdőt. A gyógyhatás abban rejlik, hogy a cickafark és a kamilla virága egyaránt olyan összetevőket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Fontos tudni, hogy ülőfürdőt terhesség alatt tilos alkalmazni, mert alhasi vérbőséget okoz és ez vetéléshez vezethet.

Ezen kívül javasolt még felfázáskor az aranyvesszőfű tea, amellyel pedig a húgyutakat tudjuk megtisztítani. Ezt a gyógynövényt szoptatás idején is biztonságosan lehet alkalmazni, de várandósság idején nem!