Területfejlesztés

A területfejlesztés egy olyan átfogó tevékenység, amelynek során egy nagyobb régió előre megtervezett fejlesztése valósul meg, amely hatással van az egész térség gazdasági fejlődésére. Sok esetben érdemes térségi szinten gondolkodni, amikor fejlesztési elképzelések születnek, ugyanis így több település összefogásával, tervszerű fejlesztésével látványosabb fejlődést lehet elérni.

A Városfejlesztés Zrt. szakmai közreműködésével egy adott térség több települési önkormányzata számára készülnek térségi szinten összehangolt településfejlesztési és területfejlesztési tevékenységét megalapozó területfejlesztési és területrendezési tervek, tanulmánytervek. A szervezet nagy tapasztalattal rendelkezik a településfejlesztés, területfejlesztés szakterületén, ugyanis több évtizedes tevékenysége alatt számos sikeres projekt megvalósulásában működött közre. 

Arra is van példa, hogy országhatáron átnyúló fejlesztések valósulnak meg. Amikor egy nagyobb régió települései gazdaságilag összekapcsolódnak, akkor nem érdemes határokban gondolkodni, amely látszólag elválasztja a térség településeit egymástól.