Tippek túlsúly leküzdésére

A túlsúly a fejlett társadalmakban sajnos már gyerekkortól probléma, mely nem csak esztétikai kérdés, hanem az egészségre is ártalmas. Túlsúlynak nevezik, ha a testtömeg index (BMI) számítás szerinti értéke 25 felett van. Kóros érték pedig a 40 feletti eredmény. 

A sikeres fogyókúra mindig többsíkú, nem elegendő csak kevesebbet enni, vagy többet mozogni. A biztos és hosszú távú eredmény érdekében több fronton is változtatnunk kell, ha szeretnénk az ideálishoz közelíteni testtömegünket. Sokan azért adják fel rövid idő után, mert nagyon drasztikus változtatást kezdenek, melyet megerőltető betartani. pl koplalás, vagy mindennapi edzés.

Ajánlott inkább kisebb lépéseket tenni az elején, melyeket könnyen betartunk, és részévé válnak a mindennapjainknak. Ilyen lehet pl., hogy este már nem eszünk édességet, kétnaponta elmegyünk gyalogolni, majd kocogni, illetve hogy lehetőleg elhagyjuk a túl zsíros, esetleg túl cukros ételeket. Akinél a megnövekedett étvágy okoz gondot, vagy esetleg túlzottan lelassult az anyagcseréje, a CBD olaj túlsúly elleni hatását is bevetheti.