Milyen a jó településfejlesztési stratégia?

Az önkormányzatok településfejlesztési elképzeléseinek megvalósítása akkor lesz igazán sikeres, ha megfelelő stratégia mentén történik a megvalósítás. Szerencsére hazánkban megtalálhatóak azok a szakmai szervezetek, amelyek jól értenek a településfejlesztés témaköréhez.

Az egyik szakmai anyag Dr. Bajnai László, a Városfejlesztés Zrt. vezérigazgatójához köthető.Dr. Bajnai László, a városfejlesztés, településfejlesztés elismert hazai szakértője új tanulmányában a jó településfejlesztést részletezi. A megjelent könyvfejezet a településfejlesztés ismertetőjegyeit különböző szempontok szerint vizsgáló három darab háromrészes tanulmánysorozat első részeként készült el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Kiemelt Kutatóműhelyének keretében.

Dr. Bajnai László kutatómunkája három pillér köré szerveződött: a Teljesítmény, a Menedzsment és a Technológia köré. A kutatás szervezése azért ilyen tematikus megközelítéssel szerveződött, hogy tudományosan és módszertanilag megalapozza az önkormányzatok stratégiai és operatív szintű döntési és menedzselési képességeinek fejlesztését.